Рекламация и замяна

Онлайн магазин HDCAM.BG информира своите клиенти, че според Закона за защита на потребителите (ЗЗП) стоката, получена от клиента, поради естеството на търговията в Интернет, може да бъде върната в 14-дневен срок, без изрични основания за това, стига състоянието на стоката да бъде същото, в което е получена, не е използвана освен за проба, не е увредена цялостта на опаковката и има запазен търговския вид (всички етикети, стикери и т.н.) като преките транспортни разходи за връщането и са за сметка на клиента.
Отказ от закупени продукти без основание
Ако поръчаната стока не представлява това, което сте пожелали, можете да я върнете, за замяна или за връщане на стойността (с изключение на транспортните разходи) в срок от 14 работни дни, считано от датата на получаване.
Върнатите продукти, както и опаковките трябва да бъдат в същото състояние, в което са били доставени (без следи от употреба, в оригиналната опаковка с всички аксесоари, с етикети в непроменено състояние и придружаващите документи).
Разходите по куриерските услуги за връщането на продукт(и) са за сметка на Клиента.
Възстановяването на сума за закупен продукт става след приемане на пратката от наша страна, след като се уверим в нейната цялост! Възстановяването на сумата става само по банков път в рамките на 14 работни дни от датата на получаване на пратката.
Обратни пратки с наложен платеж няма да бъдат приемани!

Повредени стоки при транспортиране

При получаване на пратката трябва задължително да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.  При констатация на дефектен продукт до 24 ч. от получаването му и при ненарушен търговски вид на стоката и опаковката, ние се ангажираме той да бъде подменен с нов съгласно търговската гаранция на съответната фирма производител или да възстановим заплатените от Вас стойност на стоката, съгласно чл.55 от ЗЗП, считано от датата, на която Вие като потребители сте упражнили правото си на отказ. След този срок или при нарушаване на търговския вид или опаковката на стоката, от ремонтирането на стоката се поема от посочените в гаранционната карта условия.
Ние правим всичко възможно, нашите продуктите да бъдат доставяни без дефекти. Все пак, ако получите дефектен продукт, е нужно само да се свържете с екипа на HDCAM в момента на получаването на поръчката и ние ще направи необходимото продуктът/ите да бъдат заменени.
Разходите по куриерските услуги за връщането на продукт(и) са за сметка на HDCAM
Възстановяването на сумата става в рамките на 14 работни дни от датата на получаване на върнатата пратката.

Сгрешени, дефектни или неотговарящи на описанието продукти

При несъответствие на стоката с характеристиките посочени в страницата, HDCAM ще възстанови цялата платена от клиента сума, включително съобразно чл. 59 ал.3 от ЗЗП и в срок от 14 работни дни от получаване на стоката и ненарушен търговски вид на стоката и опаковката.
Ако сте получили грешен продукт, моля да ни уведомите веднага,  да върнете продукта и той ще бъде заменен.
Разходите за връщането и доставката на правилния продукт, ще бъдат поети от нас.
Ако продуктът не отговаря на спецификациите в нашата оферта, можете да го върнете за замяна или пълно възстановяване на сумата.
Ако сте съгласни да замените продукта с друг на по-голяма стойност, е нужно да заплатите разликата, а ако стойността е по-ниска, разликата ще Ви бъде приспадната.
Разходите по куриерските услуги за връщането на продукт(и) са за сметка на клиента ако е предявена рекламация, която е неоснователна.  В такива случаи куриерската услуга за връщането на продукта платена от HDCAM ще бъде приспадната от клиента при изпращане на новия продукт или от сумата за възстановяване.
Възстановяването на сумата става в рамките на 14 работни дни от датата на получаване на пратката.