До 70% намаление на избрани аксесоари

Аналози на GoPro

Аналози на GoPro

В производството на екшън камери лидерската позиция е на компанията GoPro. Именно нейният успех е движеща сила за конкуренцията. Наред с утвърдени производители на видеокамери за активен спорт, се появиха и успешни нови компании.

Всички нови модели на конкуренцията обаче се появяват след последния за момента най-нов продукт на GoPro. Така смело може да се говори за моделите екшън камери на GoPro и техните аналози.Всъщностпочтивсички екшън камери  се явяват аналози на GoPro, дори и екшън камерите на Kodak също.

action-cameras-аналози-gopro-екшън-камери

През 2015 година Kodak продължиха разработките си по проекти за екшън камери и в отговор на GoPro представиха най-новата си иновация – PihproSP 360-4K.Тази екшън камера е с тегло 121 грама, възможност за 2-часово видео, резолюция на панорамните снимки 4К Ultra HD и много други функции, кото трябва да притежава една модерна екшън камера.

Независимо, че моделите на конкуренцията идват често с по-ниски цени, GoPro компанията си е създала име и традиции и остава силно търсена и известна по света. През последните 10 години GoPro успя да се утвърди като лидер в производството на екшън камери.

Като основен аналог на GoPro камерите се явява Xiaomi Yi камерата, която напълно копира GoPro Hero 4 модела и основно се различава само с по-ниската цена и по-малкия избор на цветове. Основен недостатък е, че водозащитният калъф се продава отделно и не е включен в комплекта от принадлежности. Спореднякои потребители, има и други дребни недостатъци, като по-лошо качество на звука при запис.

Друг аналог на продуктите на GoPro са съответните модели на SJCAM. Товаса може би най-добрите аналози на GoPro от китайски произход. Екшън камерите SJCAM 4000 например са с цена от порядъка на 100 долара и се предлагат в комплект с водоустойчив калъф и други екстри. Прави видеозаписи с високо качество, има WiFi функционалност. Единствен недостатък са по-лошите нощни видеозаписи.

Единствено за марката Sony  и нейните екшън камери с аеродинамична форма е малко трудно да се каже, че са аналози на GoPro.

Моделът на Sony – SONY ACTION CAM HDR-AS30V е част от серията екшън камери на японскиягигант в техниката с ценана комплектаоколо 250 долара с перфектни технически характеристики. Възможен е видеозапис на Full HD с продължителност до 4 часа. Освен това, камерата разполага със свое приложение, което позволява автоматично следене на видеото на екрана на смартфона.

Друг уникален модел от екшън камерите на Sony е Sony HDR-AS100V. В предната част на камерата са разположени стерео микрофоните. Тази екшън камера разполага с IPX4 защита, която я прави устойчива на прах и пръски вода. За снимки под вода обаче е нужен отново водоустойчив калъф.WiFi връзката позволява дистанционен контрол на камерата и споделяне на видеозаписите. Обективът е, както се очаква, широкоформатен.Батерията е сменяема. Видеозаписът може да продължи до 2 часа. Получените записи са с кристално качество. Цената отново е около 250 долара.

Става ясно, че GoPro екшън камерите, освен по-евтини аналози, си имат и сериозна реална конкуренция.

Сподели тази новина

Вашият коментар