До 70% намаление на избрани аксесоари

Закрeпване на екшън камера на автомобил

Закрeпване на екшън камера на автомобил

Има възможност екшън камерата  да бъде монтирана директно на самото табло на автомобила или около него, например на предното стъкло или на огледалото. Други варианти са да се монтира на предния капак, под колата или на бронята на автомобила.

car-mount-Suction-Cup-gopro-екшън-камера-спортна-видеокамера-1

Закрепването може да стане  посредством вакуум стойка вътре в автомобила на гладка повърхност или отвън – също на гладка повърхност. Тази повърхност може да бъде стъкло, калник, капак или таван на автомобила. Вакуум стойките, които се предлагат конкретно за автомобилно закрепване, са различни модели. Някои от тях са снабдени с накрайник за монтиране към корпуса на екшън камерата, а други модели закрепването е с щипка за бързо освобождаване. Единични или тройни са предлаганите модели . По-големите модели вакуум стойки са и по-стабилни и по-сигурни.

За външен монтаж се използват точно проверени(тествани) вакуум стойки, издържащи гарантирано развита скорост до 250 км/час  с тегло на стойката 250 грама. Ако стойките не са тествани от производителя и се използват за външен монтаж, е препоръчително  да се добави и допълнително предпазно обезопасяване, например чрез въже с вендузка.

За закрепване върху  други части на автомобила, които не са с гладки повърхности, може да се постави  гъвкав статив с щипка или рамка с щипка за закрепване, обхващаща части с дебелина до 5 см или чрез комплект за тръбен монтаж (съответно с дебелина до 6 см).

car-mount-Suction-Cup-gopro-екшън-камера-спортна-видеокамера

За компактно захващане на гладка и чиста автомобилна повърхност някои производители предлагат  специални вендузни стойки с измерена точна сила на захващане 17 кг. Друг  подобен модел  вендуза, който се препоръчва за по-сигурен монтаж, е със сила на захващане 30 кг.

Екшън камерите са удобно средство за верен запис на всичко, което се случва в автомобила и наоколо. Малки и леки, те могат да бъдат закрепвани по различни части на тялото на шофьора и така получените записи ще бъдат направени именно от първо лице. И гръдният кош и главата на водача са  много удобни опорни точки за запис. Закрепването на главата или гърдите става чрез регулиращи се ленти(стойки), изработени за съответната част от тялото. Тези аксесоари са изработени от качествени еластични материали.

Използването на екшън камерата в автомобила дава възможност да се направи запис на природата по време на пътуване, да се заснемат интересни маршрути, комични ситуации, екстремни завои, както  и реално документиране на личните преживявания.

Вашият коментар