До 70% намаление на избрани аксесоари

Подводно снимане с екшън камера

Подводно снимане с екшън камера

Екшън камерите намират успешно приложение и при всички водни спортове, дори и при гмуркане под вода. Всички от най-известните модели екшън камери са подходящи за подводно снимане при използване на специален водоустойчив калъф. За някои от моделите калъфът е включен в търговския комплект, но понякога се налага той да бъде закупен отделно.

Подводните снимки са немислими без подходящите аксесоари и приставки за закрепване на екшън камерата. На първо място по значение са водоустойчивите корпуси.

Моделът на GoPro Hero 4 Session тежи само 74 грама и е водоустойчив на дълбочина 10 метра и без да се налага поставяне в калъф за водоустойчивост. Това е една страхотна  малка и лека екшън камера от ново поколение.

Sony-Action-Cam-подводно-снимане-водоустойчив-калъф-кейс-екшън-камера-gopro

В характеристиките на всяка екшън камера е обозначено за каква дълбочина могат да се използват с помощта на съответния калъф за подводни снимки. Например: SJ 4000 – за дълбочина 30 метра, GoPro Hero 4 с тегло 152 грама – за 40 метра под вода, ОККА 360оPanoramic с тегло  59 грама – за заснемане под вода до 60 метра, Xiaomi  Yi с тегло 72 грама – до 40 метра под вода. Разбира се, с помощта на специален водоустойчив калъф.

Калъфът за водоустойчивост и той има своята тежина, но това не е от фрапантно значение. Например SJ4000 WiFi тежи 61 грама, а при поставяне на калъфа теглото става  136 грама.

Моделът Sony Action Cam AS50 е с тегло само 58 грама и е оборудван с подводен корпус за снимки до 60 метра под вода. Плоският му панел дава възможност за управление на всички бутони през самия подводен корпус.

Всички изброени модели екшън камери са супер леки и удобни, а теглото определено има голямо значение при подводните спортове. Освен това притежават всички най-нови и подобрени характеристики, които трябва да притежава една камера за екстремни спортове.

За подводни снимки има и специализирани спортни камери, но те са тежки – с тегло  1 кг.  Моделите   Vivitar DVR 850W и Vivitar 950W са  устойчиви за видеозаснемане  под вода до 5 метра. Друг водоустойчив модел до 3 метра под вода е Vivitar DVR 690. Тези модели са по-подходящи  за водни спортове и сърф, отколкото за гмуркания. Освен това са и доста тежки.

За подводни спортове са подходящи и екшън камерите: Rollei Actioncam 100 за до 20метра под вода; Rolley Bulet HD lite и Rolley HD. Те обаче също тежат по 1 килограм.

Ясно е, че всеки спортист би предпочел лека и малка екшън камера с тегло около 100 грама. Така камерата ще изпълнява своето предназначение без да тежи и без да пречи на движенията на потребителя при неговите екстремни гмуркания. По тази причина най-успешно продавани са моделите на компаниите- гиганти  GoPro, Sony, SJCAM и  разбира се, навлезлите вече в индустрията екшън камери  Xiaomi Yi и OKAA.

Сподели тази новина

Вашият коментар