До 70% намаление на избрани аксесоари

Стойки за тяло за екшън камера

Стойки за тяло за екшън камера

Стойките за тяло за екшън камера представляват еластични лентови крепежи или ремъци, чрез които устройството може да се прикрепи към тялото и да заснема видео от първо лице. Използват се и за селфи-видеозаписи, и за записи на околната среда.

Разграничават се три основни групи стойки за тяло: за глава, за ръка /или крак/ и за гърди.

Стойките за ръка имат формата на широка гривна и са с регулируема големина. Много от предлаганите модели са с опция за завъртане на камерата на 360 градуса. При самото прикрепване към ръката, камерата може да се нагласи спрямо избрания ъгъл на снимане. Потребителите имат възможност да правят видеозаписи от нестандартни ъгли. Крепежните аксесоари за ръка се изработват от високоустойчиви пластмаси, здрави полиестерни материали и метал. Удобни са при практикуване на сърф, ски спортове, скални катерения, гмуркания и други спортове. Дори и в най-екстремните моменти камерата остава здраво закрепена към ръката, точно както часовник. Еластичният материал, от който се изработват стойките за ръка, дава възможност да се използват и върху ръкавици или ръкави. Могат да се използват също и за монтаж на крак.

стойка за гърди за gopro

Стойките за глава за монтаж на екшън камера се използват за постигане на максимални екстремни удовлетворения и записи направени на нивото на очите. От вътрешната страна на тези крепежни аксесоари се нанася покритие от силикон за защита от приплъзване. Те се използват за монтиране директно върху главата или върху каска. Размерът им се регулира. Не стягат главата, тъй като са от еластични материали. Стойките за глава са подходящи и при извършване на опасни действия, и при развиване на високи скорости. В такива моменти е трудно да се държи камерата в ръка. Наклонът на камерата може да бъде нагоре или надолу. Камерата може да се закрепи и отстрани на главата, а не точно отгоре върху нея.

Стойките за гърди служат за лесно и просто закрепване на екшън камерата към гръдния кош. Размерите на стойките са регулируеми и се настройват според типа на телосложението.Ъгълът на наклона на камерата може да се променя. Тя може да се постави също и хоризонтално или вертикално. Подходящи са за заснемания, при които се изисква получаване на по-нисък ъгъл на снимане. Когато камерата е прикрепена към гърдите, тя повтаря движението на тялото. Предлагат се модели стойки за гърди, при които камерата може да се завърта на 360 градуса. Използват се при колоездене, туризъм, ски спортове, гмуркане. Получават се качествени кадри при освободени ръце.

Използването на стойки за тяло за екшън камера дава възможност за концентрация върху самите преживявания, тъй като камерата е надеждно закрепена и в най-екстремните моменти. 

Стойките за тяло са сред най-често използваните аксесоари за екшън камери, включително и GoPro. Напълно универсални са и са подходящи за всички модели спортни камери с подобно закрепване както ГоПро, SJCAM, Xiaomi.

Сподели тази новина

Вашият коментар