До 70% намаление на избрани аксесоари

Стъклен протектор, силиконов калъф и воден корпус – най-необходимото за вашата камера

Стъклен протектор, силиконов калъф и воден корпус – най-необходимото за вашата камера

Всяка екшън камера се нуждае от съответните аксесоари, за да бъде функционална и в екстремни условия на използване. Най-търсените предпазни аксесоари са стъклените протектори, силиконовите калъфи и водните корпуси.

Стъкленият протектор се изработва от закалено стъкло и предпазва екрана на камерата от прах и надраскване. Дори и при евентуално счупване, той не се разпилява на малки остри частици. Характеризира се с водо- и маслоустойчивост. По него не остават пръстови отпечатъци. Може да бъдат закупени и комплекти от стъклени протектори – за лещата и за дисплея на екшън камерата. При покупка на протектор клиентът получава и почистващи кърпички – суха и мокра или само суха.

закалено-стъкло-за-gopro-hero-5-6

Предлагат се и комплекти от напълно прозрачни фолиа за дисплея и обектива на камерата, но е за предпочитане да се използват стъклените протектори, тъй като са с по-голяма надеждност.

Силиконовият калъф се поставя директно върху екшън камерата. Други модели се поставят върху рамката на камерата. Калъфът служи за цялостно предпазване на устройството от леки удари, драскотини и замърсявания. Изработва се от силикон и е твърде лек. Може да бъде в различни цветове, най-често – черен или бял. Предимство на черния цвят е, че не отразява светлината. Вече са предлагат и други цветове – червен, син, оранжев, зелен. Зеленият цвят е препоръчван за видеозаснемания сред природата, така камерата ще се слива с околната среда и ще остане незабележима. Оранжевите силиконови калъфи добре биха се локализирали при подводни снимки, но трябва или камерата да е водоустойчива, или да се постави във водоустойчив корпус. Новите модели дори се предлагат и със сенник, който осигурява по-добра видимост на екрана на камерата. Твърди се, че при студено време силиконовият калъф може да удължи живота на батерията.

Водните корпуси са задължителни аксесоари за дълбоководни видеозаписи. Има екшън камери, които са водоустойчиви и без калъф, но тази водоустойчивост е примерно до дълбочина на водата 10 метра. За осигуряване на защита при дълбочини до 30 – 60 метра камерата се поставя  във водоустойчив корпус. Здравата и водонепропускаема конструкция гарантира сигурна защита на устройството. Потребителят има пълен достъп до всички бутони на камерата, а подводните записи са с очакваното много добро качество. Някои компании добавят водоустойчивите калъфи в окомплектоването на камерите си, но най-често те трябва да бъдат закупени отделно.

Сподели тази новина

Вашият коментар