До 70% намаление на избрани аксесоари

GoPro възобнови продажбите на Karma

GoPro възобнови продажбите на Karma

От 2 февруари 2017 отново са възобновени продажбите на GoPro Karma с потвърждение от компанията за отстранени проблеми със захранването при новата версия. Да припомним, че първият дрон на GoPro бе анонсиран през септември 2016, а продажби се осъществяваха през октомври 2016.

Бързо бяха продадени около 2500 броя. Поради проблем със  захранването на устройството, продажбите се наложи да бъдат прекратени. Стана ясно, че някои от апаратите изненадващо са загубвали мощност по време на полет и неочаквано падали от небето.

Изтеглени от пазара бяха всички Karma дронове, а на потребителите – коректно възстановени сумите. Това се отрази и на финансовите показатели на компанията. Уволнени са около 200 сътрудници, закрити са и няколко подраздела.

Загубата на мощност на безпилотния самолет е причинена от лошо проектирана конструкция на лоста за фиксация на батерията.  В момента дизайнът на конструкцията е променен. Извършени са и проверки за надеждност чрез продължително тестване.

Gopro Karma

Karma може да се използва за заснемане на приключения на открито и за получаване на гладки въздушни изображения.Чрез стабилизиращата 3-осева стойка може да се прикрепи към любима екипировка, велосипед, автомобил и други.

Развива скорост до 54– 56км/ч и лети на височина до 4,5 км. Обхватът на дистанционнотообачеeсамо1км. Дистанционното е с интегриран тъчскрийн в контролния панел. Потребителят вижда всичко, което е видимо от дрона.

Батерията издържа до 20-минутен полет. При тестване се оказва, че минутите са 18-19. Няма помощни сензори за стабилизация на закрито и за избягване на препятствията. Дронът лесно се сгъва и е удобен за пренасяне.

Размерите на квадрокоптера са 303Х411Х117мм в разгънато състояниебез пропелери. Съвместим е с версиите на Hero4, Hero5 Black и Hero5 Session. Цената на GoPro Karma без камера е 1699лв.

Анализаторите на пазара считат, че GoPro Karma трудно ще конкурира Mavik Pro/с вградена камера/ на лидерите DJI. Моделът е с по-добри характеристики, по-малък размер и по-малко тегло.

Сподели тази новина

Вашият коментар