До 70% намаление на избрани аксесоари

GoPro Fusion Ревю

GoPro Fusion Ревю

GoPro Fusion е 360 панорамна екшън камера, създаваща сферично видео за VR. Тя дава възможност за видео запис с резолюция 5,2К при скорост 30 кадъра в секунда или 3К при 60 fps, както и за заснемане на 18МР сферични снимки. По непотвърдена информация е възможен и вариант 5,6К / 24 fps.

Чрез технологията Over Capture сферичното видео може да бъде пробразувано в стандартно – плоскo видео. Този софтуерен трансформиращ режим в началото ще бъде възможен само за настолни компютри. В началото на 2018 година Over Capture ще бъде вградена в приложението GoPro за Android и iPhone. Заснетите с GoPro Fusion видео клипове са със страхотно качество и във VR, и на плосък екран.

GoPro Fusion е с квадратна форма в сив цвят. Отпред и отзад са разположени две 180о камери, за да се получи пълен околен обхват. За всеки от двата обектива са необходими две отделни SD – карти.Камерата отпред е оборудвана с малък монохромен екран, който дава основна информация. Вградените 3 микрофона служат за създаване на 3D аудио. Те са разположени в триъгълно оформление.

GoPro Fusion

Според направените тестове, екшън камерата е водоустойчива до 5 метра дълбочина без калъф. Тя има добра съвместимост с почти всички аксесоари на GoPro.

GoPro Fusion поддържа Wi-Fi и Bluetooth свързаност. Потребителите могат да използват гласов контрол, възможен на 10 езика. На разположение са и GPS, компас, жироскоп, акселерометър. Предполага се, че стабилизацията на изображението е вградена, създадена на базата на жироскоп.

Екшън камерата е снабдена с Fusion Grip Mount, служещ като дълга дръжка или трипод.

Продължителността на записите при 5,2К е около 70 минути, а при 3К е около 80 минути.

GoPro Fusion е чудесна за професионална работа. Първите тестове с новата камера са направени от световноизвестни компании. Очаква се добре да бъде приета и от останалите потребители. Обявената цена на модела е 750 долара. Към момента се приемат предварителни заявки за покупка от държави в Европа с очаквана доставка в началото на декември.

Сподели тази новина

Вашият коментар