До 70% намаление на избрани аксесоари

SJCAM или GoPro. Да заложим на марката или на цената?!

SJCAM или GoPro. Да заложим на марката или на цената?!

SJCAM или GoPro? Можем да се запитаме и така: Качеството и най-новите функционалности на GoPro или достъпните цени на SJCAM? Според резултатите от проведени изследвания, качеството на екшън камерите на SJCAM се доближава до 80% от това на GoPro. Цената на SJCAM продуктите от своя страна е с 20-40% по-ниска. От гледна точка на професионалистите, те ще предпочетат GoPro, защото ще оценят полезността на функциите. Монтажите, които се предлагат от двете компании, в повечето случаи са с възможност за взаимозаменяемост. SJCAM глези потребителите и винаги предлага повече монтажни аксесоари в комплектите си, макар и с малко по-ниско качество.

SJCAM изработва многофункционални екшън камери на достъпна цена. Компанията е предпочитана от масовите потребители, за които по-добрата цена е от голямо значение. Наричат SJCAM конкурент и дори “убиец” на GoPro. Може да се поспори с това твърдение. SJCAM е утвърдена марка със свои стратегии, авторски разработки, нов дизайн на устройствата, нови цветове на корпусите и стремеж към постоянно обновяване на функционалностите на устройствата. Стремежът на SJCAM е постигане на най-доброто съотношение между функционалност и цена за всеки нов модел екшън камера. За популярността на SJCAM можем да съдим и от появилите се всевъзможни реплики на марката.

gopro срещу sjcam

Разглеждайки икономическите анализи на GoPro август 2017, можем да се убедим, че акциите на компанията бележат скок от 17%. Счита се, че  добрите резултати са получени благодарение на увеличеното търсене и предприетите дейности за максимално свиване на разходите. Възвръщането на рентабилността на GoPro е заложено да се постигне до края на 2017. GoPro усърдно се преструктурира в момента: съкращават се много работни места, а развлекателният отдел най-вероятно дори ще бъде закрит.

Новите устройства на SJCAM за 2017 са SJ6 Legend и SJ7 Star. Те реално конкурират камерата GoPro Hero 5 Black. Да напомним, че SJ7 Star е първата реална 4K камера на SJCAM, поддържаща Ultra HD запис без интерполация.

В същото време, GoPro вече ни предложиха еволюционната камера GoPro Hero 6 Black, която снима 4К видео със завидната скорост от 60 кадъра в секунда. Новата екшън камера разполага със собствен процесор GP1 и 5GHz Wi-Fi честота. Hero 6 Black е с около 100 долара по-скъп модел от  Hero 5 Black, но си заслужава стойността.

В заключение можем да обобщим: GoPro прави едни от най-качествените съвременни екшън камери в света, но и на съответната по-висока цена. Преди покупка, всеки потребител трябва да се замисли от каква точно екшън камера има нужда. Създадени са вече много устройства, които не снимат 4К видеа, но правят много качествени видеозаписи.

При нас можете да откриете цялата гама екшън камери на SJCAM без изключение. Изборът е голям, така че се замислете от какво наистина се нуждаете за да получите най-доброто качество за своите пари, а не просто да плащате за марката.

 

 

Сподели тази новина

Вашият коментар