До 70% намаление на избрани аксесоари

SJCAM SJ7 Star срещу GoPro Hero 6 Black

SJCAM SJ7 Star срещу GoPro Hero 6 Black

SJCAM SJ7 Star и GoPro Hero 6 Black са едни от най-новите модели 4K екшън камери за 2017 година. Устройствата са в различни ценови групи и ако се отчита факторът цена, то SJ7 Star е по-бюджетния модел с цена около 200 долара. GoPro Hero 6 Black е луксозна камера и струва около 500 долара.

И двете екшън камери могат да заснемат 4К видеа, но с различна скорост. При Hero 6 Black тя е 60 fps (кадъра в секунда), а за SJ7 Star – 30 fps. Колкото скоростта на кадрите в секунда е по-голяма, толкова по-реални и естествени видеа се получават. Именно затова, GoPro Hero 6 Black се сочи като един от топ моделите на годината.

SJ7 Star може да заснема изображения  до 16МР, а Hero 6 Black – до 12MP. Оказва се, че за статични изображения SJ7 Star е с по-добри възможности според спецификациите. Реално обаче, снимките, които прави Hero 6 Black са по-естествени, благодарение на функцията Линейно поле на изгледа.

Сензорните дисплеи и на двете сравнявани устройства са 2-инчови и много удобни. Дисплеят на Hero 6 Black е с възможно максимално подобрен клас на сензорна чувствителност.

GoPro Hero 6 Black vs SJCAM SJ7 Star

SJCAM SJ7 Star работи с процесор Ambarella A12S75. GoPro Hero 6 Black разчита на собствено проектиран еволюционен процесор – GP1, който е без конкуренция до момента. Приложението на GoPro – Quik е бърз редактор на видео и се подпомага от процесора GP1, който анализира цялостно получената сензорна информация.

Друго предимство на GoPro Hero 6 Black е водоустойчивостта на дълбочина до 10 метра без да е необходим калъф. Може да се подчертае и наличието на възможността за използване на гласов контрол за управление при Hero 6. По-мощната батерия на Hero 6 (1220mAh) също е плюс,  в сравнение с батерията на SJ7 Star (1000mAh).

В обобщение може да се потвърди, че двете устройства са най-добрите предложения  до момента на съответните компании. И SJ7 Star, и Hero 6 Black разполагат с прекрасни функционалности. Логично е да се предпочете SJ7 Star, заради осигуреното реално 4К видео на два пъти по-достъпна цена. Професионалистите, обаче, отново ще изберат GoPro Hero 6 Black.

Относно маунтовете можем спокойно да кажем, че са взаимозаменяеми и могат да се ползват без проблем и за двата модела. Изключение правят водните корпуси, батериите, рамките както и други дребни аксесоари, които са специфични за моделите.

Висок клас аксесоари и оборудване за двата модела можете да откриете при нас на много приемливи цени.

Сподели тази новина

Вашият коментар