До 70% намаление на избрани аксесоари

Впечатления от екшън камера GoPro Hero 5

Впечатления от екшън камера GoPro Hero 5

GoPro сега с нов представител – GoPro Hero 5

Лидерите  GoPro отговориха на излезлите конкурентни модели с новата перфектна екшън камера GoPro Hero 5. За пореден път те доказват, че са преди всички в сферата на екшън камерите. Новият модел бе представен през септември месец  и официално пуснат в началото на октомври.. GoPro Hero 5 съчетава най-доброто от Hero 4 Silver  и Black плюс много подобрения.

Ето какви са първите впечатления:

Камерата разполага с актуализиран стерео микрофон и подобрена система за намаляване на влиянието шум от вятър и фонов шум. Налични са три микрофона и  камерата автоматично избира кои два от тях да използва, в зависимост от нивата на вятъра и шума.

По този начин се подобряват аудио качествата на записите. Налична е WiFi и Bluetooth свързаност.GoPro Hero 5 е с нов дизайн. Водоустойчивият корпус  на камерата е с вградена хидроизолация – до 10метра дълбочина.Много удобно за работа е вграденото GPS позициониране в камерата.GoPro Hero 5 има съвместимост с Karma Drone и с всички съществуващи модели дронове.

gopro-hero-5-екшън-камера gopro-hero-5-екшън-камера

Има един бутон за включване на камерата и за започване на записа.Всичко останало се прави много лесно от цветния  LCD 2-инчов сензорен екран. От дисплея на камерата  може да се преглежда и редактира заснетото видео, както и да се  променят  настройките.Новост е системата за гласов контрол, даваща възможност камерата да се управлява с 10 гласови команди на седем езика. Някои от командите са – GoPro започни записа, спри записа, направи снимка и други.

Планирано е скоро да се добави и новото дистанционно управление Remo за разширяване на обхвата на гласовите команди.Безжичен дистанционен микрофон може да служи и за гласов контрол.Камерата снима 4K видео при  30fps/ кадъра в секунда/. Резолюцията на записа е Ultra HD /3840x2160p/. Качеството на видеото е много добро, запазват се естествените цветове.

Подобрена  е и остротата на изображенията. Това се дължи на функцията Дигитална стабилизация на изображението -Professional-Glade Electronic Video Stabilization, която отсъстваше при предишните модели на GoPro.

Новост са и 12MP изображения в RAW/суров формат/ и WDR /режим за широк динамичен обхват/  – за улавяне на акцентите и сенките. Захранването е с батерия с капацитет 1220mAh. Цената на GoPro Hero 5 е 399$. На българския пазар камерата струва  849лв.

Резервни части за камерата като батерии, водоустойчиви корпуси, зарядни и всякакъв вид аксесоари може да откриете в нашия онлайн магазин.

Сподели тази новина

Вашият коментар