До 70% намаление на избрани аксесоари

Стабилизатори за екшън камери

Стабилизатори за екшън камери

Екшън камерите основно се използват от активни личности, обичащи спорта и екстремните преживявания. Със своите технически характеристики тези устройства вече са доказали, че могат да правят видео записи и на професионално ниво. Ако камерата е нестабилна, изложена е на резки движения и вибрации, изображенията се нарушават. За получаването на качествени видео кадри, екшън камерите имат нужда от стабилизатори. Те най-често са леки и лесни за използване. Някой от тях са специално предназначени за съответен модел екшън камери, други са съвместими с всички модели.

За по-ясна представа, ще разгледаме най-удачните стабилизатори, използвани с популярните GoPro и други камери, през 2016 година. Такъв е Swiftcam G3s – преносим авто-стабилизатор с държач за ръка, работещ на професионално ниво. Представлява опростена конструкция с късо тяло и високо качество на свръзките. Позволява лесно маневриране, благодарение на въртящата се на 360 градуса глава за регулация във всички посоки. Конструкцията е с тройна ос, създадена за по-динамични движения и по-малко разклащане на изображенията. Създаден е специално за GoPro 4 и GoPro 3+.

Друг професионален стабилизатор е новият NW-Z1 Rider 2. Снабден е с 3 бутона за контрол на положението на камерата, както и с превключвател за смяна на режима.Моделът е с вградена акумулаторна батерия, която може да служи и за захранване на камерата. Снабден е с висококачествена дръжка, осигуряваща добър захват. Има вариант и стабилизаторът да се монтира с колан към гърдите.

NW-Z1 Rider 2 стабилизатор за gopro
NW-Z1 Rider – стабилизатор за спортна камера 

За GoPro е изработен и стабилизаторът SCG 300#. Представлява лек триосов модел с малка дръжка с гумено покритие за по-добро захващане. Стабилизаторът осигурява отличен въртящ момент и е устойчив на всякакви удари и вибрации. Към модела е добавен и адаптер за каска.

Много лесен за използване и на изгодна цена е SBONY стабилизаторът. Той е сгъваем модел без противотежести. Рамото му се сгъва на две места и може да се превръща в статив. Удобен е за хващане, а за по-добро сцепление е покрит с мек гумен материал. С лесна настройка може да се пригоди за работа с всички екшън камери GoPro. Curve стабилизаторът осигурява много добро качество на видео записите. Опростената конструкция включва едно дълго извито рамо, което минава под камерата. Съвместим е с всички модели на GoPro.

Друг топ модел стабилизатор за GoPro е Steadicam CURVE-BL. Той е снабден със специален заключващ механизъм за фиксация.

Сред най-предпочитаните стабилизатори за GoPro са Opteka X-GRIP и Neewer Z-One-Pro /с вградена акумулаторна батерия/. И двата модела имат триосова система за стабилизиране.

Някои от стабилизаторите са предназначени за фотоапарати, но могат да се напасват и за екшън камери. Такъв популярен модел е Movo VS01-SP. Той е с включени в комплекта балансиращи тежести и гладки свръзки за създаването на перфектни видео записи. Конструкцията му е по-сложна, но цената му е добра. В зависимост от това дали ще се използва със смартфон или с екшън камера, се поставя съответния адаптер.

Универсален модел стабилизатор за всички екшън камери е SSE. Той е снабден и с LED осветление. Лек модел с дръжка, покрита с мека пяна. Може да се използва за дълги времеви периоди и е много удачен за заснемания на места, които изискват допълнително осветление.

Сподели тази новина

Вашият коментар