До 70% намаление на избрани аксесоари

Най-добрите SD карти за GoPro камера

microsd-карта-памет-за-gopro-hero

Най-добрите SD карти за GoPro камера

Ето нашата класация за най-подходящите SD карти за GoPro камери:

SanDisk Extreme V30 UHS-I

Samsung EVO Select V30 UHS-I

Lexar 1066x V30 UHS-I

Умувате коя microSD е най-добра за вашето GoPro? Тези препоръки се базират на комбинация от тестове на потребители за скорост на microSD и от опита от използването им в различни камери, както и препратки с някои от официалните препоръки на GoPro. Те са доказано надежди и производителни, разпространени са в големите търговци и не на последно място са рентабилни. И най-вече са достатъчно бързи, за да работят с всички функции на вашето GoPro.

Кои са най-добрите microSD памети за GoPro?

GoPro като правило не съдържат в комплектите си SD. Възможно е някои търговци да включат такава като част от промоционален пакет. Така че освен ако не се сдобиете с такъв специален комплект, ще се наложи да инвестирате в microSD.

Покупката на microSD може да бъде наистина объркваща. Всички изглеждат еднакво, но се характеризират със странни оценки и кодове. Това, което се опитваме да направим в тази статия, е да елиминираме предположенията, за да можете да снимате повече време, вместо да го прекарате в търсене.

GoPro използват по-малък вариант на SD, разпознаваеми като microSD. Предлагат се в широк диапазон от с капацитет обикновено от 16GB до 1024GB. По-новите GoPro-та са съвместими с по-големия капацитет карти (но има и изключения за по-старите камери; повече за това ще откриете по-долу). Основното нещо, което е важно при избора е тя да бъде достатъчно бърза за GoPro-то. Ползването на бавна microSD, може да бъде причина за проблеми, когато се опитвате да снимате. Точно затова са и препоръките, които даваме.

На пазара съществуват няколко модела, които ще се съчетаят добре с GoPro камерата. След многократно използване на много карти с различни GoPro камери и също след провеждане на независими тестове за скорост на microSD в продължение на няколко години от страна на потребители, ето какви са най-добрите памети.

Препоръки, които даваме са за всички модели GoPro. Ако се интересувате от препоръка за определена камера, ще откриете връзка за по-детайлни препоръки за всяка от моделите камери по-долу. Препоръките тук, не са за неминуемо най-бързите карти, които могат да се купят. Основният проблем е, че всички камери GoPro използват UHS-I интерфейс. Така че дори и да използвате по-новия и по-бърз UHS-II интерфейс, няма да получите някакви допълнителни предимства. Опитваме се да ви разясним, че идеята е да ползвате microSD памет, която да бъде достатъчно бърза, за да се възползвате пълноценно от всички функции на вашата камера, без да плащате излишно за памет, която е повече от необходимата за GoPro-то ви.

Ето нашия списък за най-добрите microSD памети за GoPro камери.

1. SanDisk Extreme 

SanDisk 256GB Extreme microSDXC UHS-I Memory Card with Adapter - Up to...

Ако трябва да изберем определена памет като водеща при избора за използване с GoPro, бихме посочили именно SanDisk Extreme. Те са бързи и подходящи за всеки модел GoPro (в това число и най-новите като HERO10 Black и MAX), лесно се намират, имат много добра репутация за надеждност и са изгодни. Можете да ги откриете в различни размери от 16 до 1024GB. Накратко, тези карти са един от най-добрите избори. Също така са лесни за намиране на пазара.

Това е и модела, който официално се препоръчва от GoPro и точно тя е паметта, с която се предлагат комплектите дори и в собствения им сайт. След широкото използване на карти с памет SanDisk може смело да се заяви, че те са много надеждни, лесни за откриване в магазина и са на значително добра цена.

Макар че серията Extreme не е най-бързата сред моделите на SanDisk – това е Extreme Pro, в момента – Extreme са предостатъчно бързи дори за новите GoPro, в това число и HERO10 Black и MAX, като работят еднакво добре със старите модели.

2. Samsung EVO Select

SAMSUNG EVO Select Micro SD-Memory-Card + Adapter, 256GB microSDXC 130MB/s...

Samsung произвежда няколко различни варианта microSD и почти всички са съвместими с камерите на GoPro. Това което прави впечатление е, че те имат малко объркващ начин за именуване, и не винаги се изяснява точната разлика между моделите.

EVO Select е един от топ моделите, които предлагат Samsung като в същото време е и рентабилна.

Както при SanDisk, Samsung сменя цветовете спрямо имената на серията. Това е изцяло новата версия, при която основния цвят е син. Също така има инициалите V30 и A2. Тя е по-бърза от своя предшественик (зеления вариант), но дори и старата версия работи доста добре с всички GoPro и е една от топ вариантите за екшън камера. EVO Select може да бъде намерена в следните варианти големини – 64GB, 128GB и 256GB. Добра алтернатива се явяват и EVO Plus, които също работят много добре с GoPro.

Това е UHS-I памет, която се отличава с V30 оценка на скоростта на запис при заснемане на видео.

3. Delkin Select 

Delkin Devices 256GB Select microSDXC UHS-I (V30) Memory Card...

Delkin Devices създават добри памети от доста дълго време. Едва наскоро те решиха да рационализират и опростят продуктовата си линия, за бъде по-ясно какви са основните различия между паметите. Select линията не е най-бързата – това е Power V90 линията – но Select серията е оценена за V30 и е се смята за бърз и добър вариант за HERO8 Black например.

Тази карта има интерфейс UHS-I и е оценена за V30. Предлага се с големини между 16GB и 512GB и се предлага в комплект със SD адаптер.

4. Lexar Professional 1066x V-60 UHS-I

Lexar Professional 1066x 256GB MicroSDXC UHS-I Card with SD Adapter SILVER...

Lexar има по-бавни microSD, които биха работили добре с някои от старите GoPro, но те не са добър избор за по-новите модели, които могат да записват с висока резолюция от 4K, 5K или 5.3K. Но що се отнася до версията 1066x, то тя е достатъчно бърза.

Това е UHS-I карта, съответстваща на интерфейса, който се използва в GoPro (някои модели Lexar имат интерфейс UHS-II, който също ще работи, но е излишно да се ползва такава, защото е повече от това, което е необходимо).

5. PNY Elite-X

PNY 256GB Elite-X Class 10 U3 V30 microSDXC Flash Memory Card - 100MB/s,...

PNY не е известен бранд като другите производители на памет, но опитът говори, че те правят много добри карти. Те имат различни линии, но Elite-X е добър баланс между достатъчно бърза и в същото време е на добра цена.

Те са с интерфейс UHS-I и имат V30 рейтинг. Това, което трябва да се има предвид е, че картата от 32GB е по-бавна от тези с по-голям капацитет, но повечето от потребители сигурно ще се насочат към размери в диапазона 128GB-256GB.

Най-добрите microSD за GoPro: Какво да търсите

MicroSD картите идват с множество от объркващи кодове. Ето накратко какво трябва да знаете, когато търсите такава за своето GoPro:

 • microSDXC. Можете да се ползва карта, която е microSDHC, но те са много трудни за намиране в търговската мрежа. Това се дължи на факта, че цената на паметите с по-голям капацитет значително спадна. 
 • U3, V30, V60 или V90. Те кодове се отнасят до оценките за запис на видеозаписи. Картите, оценени за някоя от изброените скорости, ще бъдат достатъчно бързи за вашето GoPro.
 • UHS-I. Често се среща записано и като „I“. По-новият, по-бърз интерфейс, което се среща доста често е UHS-II. Само една от паметите в списъка е с такъв интерфейс и причината е, че GoPro използват UHS-I. Картите с UHS-II ще работят, но няма да получите каквито и да било предимства ако ползвате UHS-II. 

Важна спецификация, на която можете да не обърнете внимание в конкретния случай, е рейтингът A1 или A2. Този рейтинг се отнася до тип оценка на скоростта, която не е значима за видеозаписа. 

Неща, които е добре да знаете за най-добрите SD карти за GoPro 

Може би си задавате въпроса защо просто не купя най-бързата microSD, която мога да намеря?

Да, може да го направите и тя ще работят добре с вашето GoPro. Но ако използвате такава памет, няма да видите подобрение в сравнение с карта, която е достатъчно бърза.

Факт е, че GoPro камерите се нуждаят от бързи карти памет — особено по-новите. Но само до определен скорост. Ако картата е достатъчно бърза, за да се справи добре с най-високите стойности на битрейта на видео за конкретния модел, дори да се ползва по-бърза карта, това няма да даде никакви предимства за производителността.

Ще работят ли добре тези памети с някое GoPro?

В голямата си част да. Но има едно изключение, когато използвате стар модел на GoPro. Пример за това е HERO (2014), което ще работи само с microSDHC (или с други думи до 32GB капацитет). Но при по-новите модели можете да ползвате microSDXC (64GB и по-големи) без проблем.

Може ли еднозначно да се каже, че някоя от тези памети е по-добра от другите?

Въпреки че по-горе казахме, че ако трябва да изберем само една като най-добрата SD за екшън камери GoPro, изборът ни ще се спре вероятно на SanDisk Extreme. Но реалността е такава, че всяка една от картите, които са изброени в тази статия, са много добри и работят много добре с GoPro. Идеята на съставянето на конкретния списък е да се предоставят определени препоръки за карти, които можете да ползвате в GoPro камерата си без да се притеснявате.

Каква големина microSD е най-добрият вариант за GoPro камери?

Какъв капацитет да получите е най-вече за ваше удобство. С по-големия капацитет няма да свърши толкова бързо място за съхранение и затова ще можете да снимате по-дълго, преди да свалите информацията от картата или да я замените с нова.

Тъй като цените и наличността са винаги променливи, то най-добре да се намери баланса между удобство, наличност и цена. Към настоящия момента бихме предположили, че е някъде около 256GB – 512GB. Ако снимате много видеа с резолюция 4K, 5K или 5.3K с висока скорост, спокойно може да се ориентирате в размерите от 256 GB до 512 GB.

За тези от вас, които искат нещо още по-голямо бихме споделили, че GoPro работят и с 1Т памети, но трябва задължително да се уверите, че паметта отговаря на изискванията за скорост на съответното GoPro.

Как да форматирате microSD в GoPro?

Начинът за форматиране при GoPro се различава между отделните модели. Описали сме това в ръководство тук.

По-високия клас карта microSD ще подобри ли качеството на снимане?

По-високият клас карта няма да подобри качеството на снимане.

Единственото, което ще направи, е да ви даде възможност да се възползвате от всички функции на GoPro-то.

Най-добрите карти памет за определени модели GoPro камери

Можете да намерите отговора на този въпрос в следните връзки:

 • GoPro HERO10 Black
 • GoPro HERO9 Black
 • GoPro HERO8 Black
 • GoPro MAX
 • GoPro HERO7 Black, Silver, & White
 • GoPro Fusion
 • GoPro HERO6 Black
 • GoPro HERO (2018)
 • GoPro HERO5 Black & HERO5 Session
 • GoPro HERO4 Black & Silver
 • GoPro HERO (2014)
 • GoPro HERO3 Black & HERO3+ Black

Сподели тази новина

Вашият коментар