До 70% намаление на избрани аксесоари

GoPro Hero 4 срещу Xiaomi Yi

GoPro Hero 4 срещу Xiaomi Yi

По твърдение на анализаторите и голяма част от потребителите Xiaomi Yi е създадена именно , за да конкурира продуктите на GoPro или по-точно – GoPro Hero 4. Един от начините, за да стане ясно дали това е така, е да се направи съпоставка на параметрите на двата модела  на конкурентните компании. Друг вариант е пряката  съпоставка на снимките и видеозаписите на съответните екшън камери.

GoPro Hero 4 стъпи на пазара през есента на 2014 година в две версии Black и Silver на цени от порядъка на 400 – 500 долара.Xiaomi Yi излезе през март 2015 на значително по-достъпна цена в ценовата група около  100 долара.

xiaomi-yi-gopro-гопро-херо-hero-4-спортна-видео-камера

GoPro Hero 4 е снабдена с 12mp сензор и  има възможност за заснемане на 4К видео със скорост 30 кадъра в секунда ( съответно 2,7К – при 50 к/сек и Full HD при скорост 120 кадъра в секунда). Silver  моделът има и тъчскрийн дисплей  в задната част на камерата. Други добри показатели на модела са широк ъгъл на заснемане, лесен достъп до всички настройки, свързване към други устройства чрез WiFi или Bluetooth, специални настройки за нощно снимане, функция за автоматично регулиране на настройките и други. Притежава добра удароустойчивост и водоустойчивост на дълбочина до 40 метра. Теглото на камерата е 88 грама.Комплектът включва и водоустойчив калъф, презареждаща се батерия, две различни самозалепващи се стойки,USB кабел,инструкции за употреба и още някои принадлежности.

Xiaomi Yi тежи 72 грама и е с аналогична форма и дизайн на външен вид. Пластмасовият корпус е оребренсъщопо подобен начин. Също предоставя възможност за работа под вода на дълбочина до 40 метра, възможна е и обработка на заснетите материали и управление от дистанция по същия начин, както при GoPro Hero 4. Така се оказва, че параметрите са аналогични при двата модела. Като недостатък може да се отбележи по-семплият комплект при покупка на Xiaomi Yi, който освен камерата, включва само батерията, USB кабел и инструкция за употреба, а калъфът за заснемане  под вода се продава отделно. Част от този проблем е решен в травъл-пакета, при който е включен и монопод. Всички останали аксесоари се продават отделно. От компанията работят усилено и по този въпрос.

При сравнение на снимки, направени чрез двата модела камери се оказва, че качеството е подобно дори и при лошо  осветени участъци. Такива са резултатите и при сравняване на видеозаписи, направени и с двете екшън камери. Качеството на картината при GoPro Hero 4 е малко по-добро.

xiaomi-yi-gopro-гопро-херо-hero-4-спортна-видео-камера

Някои от потребителите наXiaomiYi са имали известни проблеми с използването на мобилното приложение в началото. Друг лек  недостатък на Xiaomi Yi са малкото контролни елементи – бутон за включване и изключване, един индикатор за заряда на батерията, както  и един LED елемент, който се включва при започване на заснемането.

Ако не се обръща внимание на тези дребни недостатъци се оказва,  че ниската цена на Xiaomi Yi, ще продължи да печели почитатели на своя страна.

Сподели тази новина

Вашият коментар