До 70% намаление на избрани аксесоари

GoPro Hero 4 Black Edition срещу GoPro Hero 5 Black

GoPro Hero 4 Black Edition срещу GoPro Hero 5 Black

Каква е разликата между двете екшън камери и кое е общото между тях? Принципно обобщено, GoPro Hero 5 Black представлява комбинация на най-добрите параметри от Hero 4 Black и Silver.

Включени са и много нови функции – използване на гласови команди, стабилизация на изображенията, GPS маркиране, RAW фото формат, възможност за използване на услугите на GoPro Plus.

Всички тези подобрения са желани удоволствия за потребителите. Корпусът на GoPro Hero Black 5 е водоустойчив и малко уголемява самата камера, но все пак остава значително по-малка в сравнение с Hero 4 Black, поставена във водонепроницаем корпус.

От гледна точка на теглото, GoPro Hero 5 Black с батерията и с карта памет тежи 118 грама. GoPro Hero 4 Black е 87 грама без корпус, а със стандартен такъв теглото става 150 грама.

 

hero 5 black срещу hero 4 silver

 

Hero 5 Black разполага с вграден сензорен екран на задния панел. Той отсъства при Hero 4 Black. Чрез сензорния екран се осъществява бърз достъп до настройките и контролите на устройството. Подобрената система от менюта при Hero 5 Black се характеризира с отзивчивост и леснота на използването.

Функцията за управление на Hero Black 5 с гласови команди е удобна при монтаж на камерата на труднодостъпни места. Най-ефективно работи,ако потребителят е в близост до камерата и ако нивото на шум е ниско. За използване на гласов контрол от разстояние е необходимо Remo дистанционно.

Видео режимите на двете камери до известна степен се припокриват. При използване на определени функции кадрите от Hero Black 5 са по-добри. Вградената стабилизираща функция при Hero Black 5 е добро софтуерно решение и решава проблемите с нестабилизираните кадри.

Hero Black 5 предлага нов линеен FOV за коригиране на изкривяването “рибешко око”,както и нови полезни опции Pro tune.

И двете камери са с максимален размер на изображенията от 12МР, но с Hero 4 Black може да се избират и по-малки размери. Hero 5 Black дава възможност за избор между различни полета на видимост.

Сред подобренията при Hero Black 5 е и възможността за директен запис на стерео аудио.

Hero Black 5 работи с батерия с малко по-голям капацитет от тази на Hero 4 Black.

Щом се касае до цената, то и при двете камери ще трябва да заделите немалък бюджет от около 900лв.

Като обобщение можем да кажем, че която и от двете камери да решите да си закупите вие ще се радвате на качеството на GoPro, което е наистина несравнимо. Аксесоарите(стойки) са двете екшън камери са напълно еднакви и са универсални с изключение на батерии, водни корпуси, зарядни и други по-специфични неща. Нашето мнение е, че все пак е по-добре да заложите на по-новата и малко по-функционална камера – Hero 5 Black

Сподели тази новина

Вашият коментар