До 70% намаление на избрани аксесоари

GoPro HERO 8 Black и GoPro Fusion 2019 в продажба до края на 2019

GoPro HERO 8 Black и GoPro Fusion 2019 в продажба до края на 2019

Всички с нетърпение очакваме представянето на новите попълнения на GoPro. Вече се води истинско състезание кой ще даде най-точна прогноза какво ново ще видим в новите GoPro HERO 8 Black и GoPro Fusion 2019.

През май главният изпълнителен директор на GoPro сподели, че се очаква обновяване на цялата гама от камери и то “на всяка цена.” Той споделя, че планират да направят представянето в последната четвърт на годината. Това съвпада до известна степен с очакванията презентацията да е в края на септември.

В момента GoPro има в продажба множество камери за различни нужди и в различни ценови сегменти. Hero7 White е на базово ниво, Silver е среден клас и Black Edition е флагман. Отбелязвайки „на всяка цена“, Ник Уудман ни подсказва, че можем да очакваме всички 3 от тези камери да бъдат актуализирани, а не както преди, когато компанията внасяше промени единствено във флагмана.

Изпълнителният директор, докато говореше, нито веднъж не спомена „Него 8“. Ние смятаме, че това е името на предстоящата екшън камера, но GoPro може да се е отклонила от тази цялостна схема за именуване. В миналото, когато пусна Hero3 + и след Hero3, GoPro може лесно да представи “Hero7 +”, а не “Hero8”.

GoPro Hero Black 8

По отношение на спецификациите, изглежда, че Ник е бил умишлено неясен, когато казва за новия модел, че ще е „освежен“. Терминът „освежаване“ не подсказва, дали тази следваща камера генерира лек фейслифт или пълно обновяване. Мнозина от феновете на камерата се надяват Hero 8 да дойде с напълно различен GP2 чип, но за момента ще трябва да проявят търпение, за да се разбере какво точно означава “освежаване”.

Наличието на нов модел Fusion 2019 също се потвърждава.

Наред с пълното обновяване на гамата, Ник Уудман споделя също, че ще бъде преразгледана и категорията „Сферична” камера. Той говори за вълнуващо планирано обновяване на всички цени в четвъртото тримесечие, а може би и нова сферична камера.

Спортната камерата на GoPro Fusion вече е на почти 2 години. Въпреки че все още е лидер в индустрията за качество в своята категория, мнозина смятат, че потребителският опит на Fusion е доста “тромав”. При Fusion има какво да се подобрява. Ще споменем само големия размер.

До този момент Ник Уудман и ръководството на GoPro само намекват за работа върху идеята за сферична камера от второ поколение, изказвайки мнение, че все още има огромни възможности за използване в сферичното пространство.

Все още не е известно фактическото име. GoPro прави и други сферични продукти като 16-камерна система „Одисея”, както и 6-камерна система „OMNI”. Fusion беше просто първият пакет от услуги на GoPro за „всичко в едно“ за пространството. Докато очакваме, че GoPro възнамерява да направи „Fusion 2019“, е напълно възможно да видим следващото поколение OMNI или Odyssey. Все пак, запознати смятат, че е по-вероятно да видим Fusion 2019, отколкото обновена някоя от многокамерните системи.

GoPro Fusion 2

Получавайки потвърждения за потенциална поява на “Fusion 2019”, нищо не се споменава за спецификациите и функциите на новата камера. Всички искаме да видим положителни промени в резолюцията, намален размер и по-функционален софтуер. Явно се налага да изчакаме известно време за повече подробности.

Дата на представяне на новите камери

GoPro има доста предсказуем календар за представяне на нови предложения. Макар и да се различава малко, обикновено виждаме, че най-новото предложение от GoPro се появява някъде около средата на септември, а в световен мащаб продуктите стават достъпни от средата до края на октомври.

На въпроса за пускането на следващите 4 камери, Ник Уудман отбеляза, че не може да споделя подробности, но ако се проследи графика им на представяне във времето, можем да настроим очакванията си по същия начин. Освен това, той никъде не споменава за 4 камери. Така не се разбира ясно дали всички камери ще бъдат представени веднага. Той казва, че не може да бъде по-конкретен от това, което е споделил до момента. Каква ли ще е новата спортна камера, която ще обере всички лаври?

Ник насочва потребителите да имат предвид уважението и стабилността на марката в социално отношение. Тя е по-силна от когато и да било. Убеден е, че това се дължи до голяма степен на невероятното качество, което идва от HERO7 Black с HyperSmooth стабилизацията. Тя наистина съдейства за уникално видео, което е наслада за окото. Такава е движещата сила на социалната зрителска аудитория.

Не става ясно ще има ли толкова драстични промени в двете серии, които да наложат промени и във всички gopro аксесоари. Това едва ли ще се хареса на феновете на екшън камерите. Знаем, че аксесоари за gopro се ползват без проблем с всяко следващо GoPro поколение.

Трябва да се знае, че първоначалното стартиране на Fusion всъщност е било пилотна програма с ограничен достъп, преди да бъде официално пусната през есента на 2016 г. Сега наблюдаваме, на практика, нещо подобно с „Fusion 2019“, но предполагаме, че с разстоянието от 2 години в сферичните продукти, Fusion2 ще бъде напълно обмислена и готова да бъде пусната в действие, както се допуска, но времето ще покаже.

Цените на новите два модела се очаква да бъдат с около $150-200 над настоящите цени на своите предшественици. За справка текущата цена на GoPro Hero 7 Black в официалния сайт на GoPro е $399.99, а тази на GoPro Fusion е $599.99. От една страна това не са малко пари, но от друга предимствата, който предлагат двата модела си заслужават тази допълнителна инвестиция. Само мнението на бъдещите ползвателите ще покаже дали сме били прави или не.

Сподели тази новина

Вашият коментар