До 70% намаление на избрани аксесоари

По-добра ли е SJ4000 Plus от GoPro Hero 4 Black edition

По-добра ли е SJ4000 Plus от GoPro Hero 4 Black edition

Да се опитаме да сравним две екшън камери като SJ4000 Plus и GoPro Hero 4 Black edition не е много лесна задача, тъй като те са в различен ценови диапазон, но разполагат с подобни характеристики за работа в екстремни условия.

Да започнем от цената, която е важна за много от потребителите. Към днешна дата на българския пазар SJ4000 Plus струва 270 лева, а Gopro Hero 4 Black edition си запазва цената от 899 лева. Цените може да варират в зависимост от някои промоции, но остават в тези групи. Получава се огромна разлика между двата продукта в ценово отношение.

Производител на SJ 4000 Plus е известната китайска компания SJCAM, която следва успешните стъпки на американската GoPro. Конкуренцията е много голяма и днес всички производители на екшън камери се стремят към нови и усъвършенствани продукти, което да им донесе по-добри пазарни позиции. Ако малко се отклоним от темата, по последни данни акциите на GoPro са се оскъпили с 16,3% след  назначаването на Дейниъл Костър (дизайнер на Apple)за вицепрезидент на компанията.

Нека  подробно да се запознаем с параметрите и функциите на  SJ4000 Plus и GoPro Hero 4 Black edition и да ги сравним.

SJ4000 Plus притежава разделителна способност 2К, докато при GoPro Hero 4 Black имаме вече на разположение 4К видео с 30 кадъра в секунда. Точно по тази причина GoPro Hero 4 Black остава една от най-добрите екшън камери в света.

SJ4000 Plus е много добро предложение с водоустойчив корпус, висока разделителна способност на екрана, възможен запис по време за зареждане на батерията. Лека, малка, удобна и представена в разнообразни цветове. Освен това поддържа карти памет до 64GB, разполага с HD 16 мегапикселов широкоъгълен обектив и притежава сменяема батерия.

GoPro Hero 4 Black Edition е перфектна – с мощен процесор, резолюция на снимките 12MP, възможност за идеални нощни снимки с новите функции Nidht Photo и Night Lapse. Предлага и автоматичен режим при по-слабо осветление Auto Low Light, както и бърз бутон за включване на запис. Кристален звук, издръжлива батерия и лесна настройка на параметрите са част от екстрите на този модел.

Колкото и да се опитваме да ги сравняваме, лидерската позиция остава за GoPro Hero 4 Black edition и е по-добрата екшън камера. Лично наше мнение е, че са по-сходни са моделите SJ5000X и GoPro Hero 4 Black.

Все пак всеки потребител сам решава от каква екшън камера има нужда и точно кои нейни функции са му необходими.

Сподели тази новина

Вашият коментар