До 70% намаление на избрани аксесоари

Водоустойчива ли е GoPro Hero 5 Black?

Водоустойчива ли е GoPro Hero 5 Black?

Да, водоустойчива е. Водоустойчивостта е част от чудесния физически хардуер на GoPro Hero 5 Black. Камерата е проектирана с външна водонепроницаема обвивка с цел да бъде водоустойчива и без калъф. Здравият и издръжлив дизайн защитава от пръски и вода, когато са добре затворени вратичките на устройството. В противен случай и най-малкият теч на вода може трайно да повреди камерата. И двата слота – за батерията и за SD картата са с водоустойчиви гумени уплътнители, които осигуряват надеждно затваряне.

Защитата от влага, пръски, дъжд и възможността за подводни видеозаписи на дълбочина до 10 метра в прясна или солена вода съответства на стандарта IPX8. За повечето потребители това е напълно достатъчно. GoPro Hero 5 Black притежава здрав корпус, обвит с еластично гумирано покритие и удобен за използване във вода, без опасност от изплъзване от ръцете. Водоустойчивата без калъф екшън камера осигурява добър аудио запис,  достатъчно лека е – само 117 грама и заема малко място. При случайно падане обаче, тя  не е напълно защитена от счупване.

GoPro Hero 5 Black

За водолази и любители, които искат да заснемат в по-дълбоки води, е необходим сигурен водоустойчив корпус. Този калъф осигурява защита на дълбочина до 60 метра. Освен при екстремни дълбоководни гмуркания, предпазният калъф защитава Hero 5 Black и от летящи отломки, чакъл, прах и малки камъчета. Цената на качествените модели е в диапазона 50 – 100лв. При желание от страна на потребителите, може да бъде закупено и водоустойчиво дистанционно за гласов контрол. Remo е водоустойчиво на дълбочина до 5 метра и е с цена в границите на 100 – 150 лв.

При всички тестови гмуркания с GoPro Hero 5 Black са получени страхотни подводни кадри, които е добре да бъдат видяни лично. За тези резултати спомагат и вградения екран, и файловия формат RAW. Независимо дали става въпрос за гмуркане с шнорхел или свободно гмуркане, водоустойчивата камера се справя професионално в заснемането на подводно видео.

Тук е момента да споменем, че в редки случаи ако камерата бъде ползвана без защитен корпус за вода може да се стигне до запотяване, конденз или по-сериозни проблеми. В интернет пространството има сигнали от притежатели на GoPro 5, чиито камери поради лош късмет или не са пострадали при потапяне дори на малка дълбочина. А стигне ли се до това, не е ясно дали GoPro ще поеме отговорност за случилото се с тяхната камера. Затова ние от HDCAM препоръчваме на всички притежатели на GoPro, а и не само на този бранд камери да използват винаги подходящ водоустойчив корпус за своята камера. Използването на такъв само ще ви донесе позитиви и ще ви спести доста главоболия.

 

Сподели тази новина

Вашият коментар