До 70% намаление на избрани аксесоари

Как да разберем, че нашата SJCAM камера е оригинална?

Как да разберем, че нашата SJCAM камера е оригинална?

За да разберем дали нашата камера SJCAM е оригинална е от значение кога е закупена. Първата партида произведени екшън камери SJ4000 са без лого на марката в предната част. Именно затова и точно този модел има най-много фалшиви копия. Днес вече всички произведени устройства са с лого отпред, разположено в долния ляв ъгъл.

Различават се и водоустойчивите калъфи на оригинала и фалшификата. Оригиналният калъф е изработен със сребристи винтове, а копието му е с черни. Разлика има и в навигиращото меню на камерите. Също така и опаковъчните кутии на фалшивите устройства съдържат надписи с доста правописни грешки.

Най-добрият и сигурен начин да проверим оригиналността на нашата камера е да разберем дали е съвместима с фърмуера на SJCAM. Още по-лесна е проверката ако камерата ни е с вграден Wi-Fi модул. След изтегляне на приложението на SJCAM за Android или iOS, правим опит за свързване. Ако свързването е успешно, значи камерата е оригинална.

 

Екшън камера SJCAM

След многото фалшиви копия на марката, SJCAM добавиха функция за проверка на оригиналността на официалния си сайт. Вече всички произвеждани екшън камери SJCAM си имат собствен код за сигурност – сериен код (номер), който се въвежда на страницата за удостоверяване. Серийният номер е скрит и е нанесен върху стикер, който се намира от дясната страна на опаковъчната кутия и на гърба на ръководството за употреба. Разположен е под QR сканиращия код. За да се види кодът, трябва да се изтрие мястото с надпис “scratch and check”.  Много рядко може да се случи кодът ни да не заработи и да се наложи да сигнализираме и да се свържем със сътрудник на компанията.

През годините и фалшификатите на SJCAM стават все по-усъвършенствани. Ако решим да си закупим ново устройство SJCAM, е добре да се доверим на сигурни сайтове и оторизирани търговци.

Ние от HDCAM ви предлагаме само камери с гарантиран произход директно от производителя и със съответните стикери за автентичност.

Сподели тази новина

Вашият коментар