До 70% намаление на избрани аксесоари

Най-разпространените монтажи и аксесоари за спортни видеокамери

Най-разпространените монтажи и аксесоари за спортни видеокамери

Монтирането на спортните или така наречените екшън камери към избрана повърхност може да се извърши чрез крепежни елементи или посредством самозалепващ монтаж. При самозалепващите монтажи често се осигурява връзка с допълнително въже за по-голяма надежност. Необходимите инструменти при  монтаж  с крепежни елементи са  ключовете за затягане на болтовете на камерата, халки за закрепване, накрайници за захващане върху тръби, каски и други повърхности.

Разнообразието от аксесоари за спортни видеокамери е огромно.Някои от предлаганите аксесоари са индивидуални за съответния модел, а други са съвместими с повечето модели камери. Голяма част от предлаганите модели спортни видеокамери се продават в комплект с най-необходимите аксесоари.

Основните аксесоари за екшън камерите са определено водоустойчивите и удароустойчивите кутии и калъфи. Те имат съответните обозначения за каква дълбочина на водата са предназначени.

аксесоари-gopro-sj4000-xiaomi-yi-спортна-видео-екшън-камера

За удобство при работа с камерите се предлагат ръкохватки с LCD екран за възпроизвеждане на записа. Снабдени са и с отвор за поставяне на статив.

Използването на адаптер за наклон с винт и отвор за статив позволява лесна регулация на ъгъла на снимане.

При мъгла е удобно използването на листи или вложки, които не допускат натрупването на капки и спомагат за получаването на ясни снимки. Тези вложки за конденз са подходящи за многократна употреба.

Ремъчните крепежи позволяват закрепването на екшън камерата на различни места, дори и върху ръката на активнодействащия без да пречат или да създават неудобства.

Скелетните рамки, които се предлагат на пазара, позволяват поставяне на екшън камерата към статив по сигурен начин в различни позиции. Те осигуряват и добра гъвкавост при снимане от различни ъгли. Поставянето на скелетна рамка не пречи на свързването с USB кабел, позволява свързване с допълнителен микрофон, а също и достъп до HDMI изхода на камерата.

Така наречените „вакуум чашки” или още suction cup позволяват удобен и здрав захват към автомобили, мотоциклети и други превозни средства.

За практикуващите екстремни спортове е важна свободата на движение, затова дизайнерите на аксесоари за екшън камери са създали специален комплект за монтаж на камерата върху главата на снимащия посредством щипки. Монтажът може да се извърши на самата глава, на шапката или на очилата на съответния спортен  участник.

За видеозаснемане под вода се предлагат комплект вратички за калъф. По този начин се получава възможност за различни варианти за снимане под вода иполучаване наперфектни кадри при по-дълбоко гмуркане.

Към аксесоарите за спортни видеокамери спадат и твърдите предпазни калъфи, непотъващите калъфи, сменяемите батерии за някои модели, протекторите за дисплеи, защитните капачета за отделните чувствителни части, мини стативи, гъвкави стойки и много други екстри.

Сподели тази новина

Вашият коментар