До 70% намаление на избрани аксесоари

Общи условия

Моля, запознайте се с Общите Условия за ползване на онлайн магазин HDCAM.BG

като детайлно прочетете цялата приложена информация.
С разглеждането и/или използването на тази Интернет страница Вие декларирате, че се съгласявате и приемате условията за ползване.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

за ползване на онлайн магазин www.hdcam.bg

Информация за нас

„ИРИЙД КЪМПАНИ “ ООД, е дружество, регистрирано в Търговския регистър на Агенцията по вписванията с ЕИК 203778154, със седалище и адрес на управление: гр. Бургас, ул. „Генерал Гурко“, Тел: 0879966495; e-mail: info@hdcam.bg, собственик на интернет страницата www.hdcam.bg, наричана по-долу Сайт.

Биcĸвитĸи

Haшият yeб caйт изпoлзвa тaĸa нapeчeнитe биcĸвитĸи. Toвa ca мaлĸи тeĸcтoви фaйлoвe, ĸoитo ce зapeждaт в бpayзъpa и ce cъxpaнявaт нa Baшeтo ĸpaйнo ycтpoйcтвo. Te ca бeзoбидни. Изпoлзвaмe ги, зa дa пoддъpжaмe caйтa cи лeceн зa yпoтpeбa. Hяĸoи биcĸвитĸи ocтaвaт cъxpaнeни нa ycтpoйcтвoтo Bи, дoĸaтo нe ги изтpиeтe. Te ни пoзвoлявaт дa paзпoзнaeм Baшия бpayзъp пpи cлeдвaщoтo ви пoceщeниe в нaшия caйт. Изпoлзвaмe биcĸвитĸитe нa ocнoвaниe чл. 4a oт Зaĸoнa зa eлeĸтpoннaтa тъpгoвия (ЗET) и члeн 6, aл. 1, бyĸвa (e) GDРR.

Aĸo нe cтe cъглacни c тoвa, мoжeтe дa oтĸaжeтe cъxpaнявaнeтo, ĸaтo нacтpoитe бpayзъpa cи тaĸa, чe дa Bи инфopмиpa, ĸoгaтo няĸoй caйт иcĸa дa зaпaмeти нa ycтpoйcтвoтo Bи биcĸвитĸи, a Bиe cъoтвeтнo дa ги пpиeмaтe или нe.

Имaйтe пpeдвид, чe дeaĸтивиpaнeтo нa биcĸвитĸитe във Baшия бpayзъp мoжe дa oгpaничи фyнĸциoнaлнocттa нa нaшия caйт зa Bac.

Общи разпоредби
Интернет страницата www.hdcam.bg, представляващ онлайн магазин; (“Сайта”);
“Потребител” е всеки, който е заредил в Интернет страницата на HDCAM.BG на компютър, таблет, телефон или друг вид устройство;“
Стока / Стоки” са предлаганите чрез Сайта стоки за закупуване;
“Поръчка” е заявката за закупуване на избраната Стока / Стоки при условията предвидени в сайта относно начина на доставка и заплащане от страна на Потребителя;
“Услуги” са всички действия, осъществявани от ТЪРГОВЕЦЪТ при и / или по повод предлагането, продажбата и доставянето на Стоките от Сайта.

Предмет на Общите условия
Общи условия на договорите за покупка-продажба от разстояние по смисъла на Закона за защита на потребителите между HDCAM от една страна, наречено за краткост ТЪРГОВЕЦ, и от друга – лицето, съгласило се с настоящите Общи условия, наречено за краткост ПОТРЕБИТЕЛ, във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите стоки чрез Интернет страницата на онлайн магазин HDCAM.BG. Договорът за продажба от разстояние HDCAM.BG и Купувача се счита за сключен след потвърждаване на поръчка от страна на HDCAM.BG.

Стоки, обект на продажба
Обект на продажба са Стоките, предлагани в Сайта към момента на отправяне на заявка за закупуване от страна на Потребителя. Каталоговата част на HDCAM.BG е достъпна за разглеждане от всички. Регистрацията на сайта дава възможност на ТЪРГОВЕЦЪТ от една страна да получи достоверна информация за потребителите, които искат да направят поръчка. От друга страна, дава достъп на потребителите до специфични услуги (напр.списък с получатели, история на поръчките и др.)
Стоките, обект на продажба чрез Сайта, са описани по вид и качество в същия. Стоките, обект на продажба се предоставят в оригинална опаковка и вид. ТЪРГОВЕЦЪТ не носи отговорност за възможни разлики в цветовете на закупените стоки, дължащи се на специфики в екраните на компютрите. Заявяването за закупуване на Стока / Стоки се приема за изразено съгласие от страна на Потребителя относно вида и качеството на Стоката / Стоките.
Според Закона за защита на потребителите (ЗЗП) стоката, получена от клиента, поради естеството на търговията в Интернет, може да бъде върната в рамките на 14 дни след покупката, без изрични основания за това, стига състоянието на стоката да бъде същото, като в момента на предаването й от магазина на клиента (включително ненарушената опаковка).
На рекламация подлежат Стоки, които не отговарят на изискванията за качество, посочени в Сайта.
Рекламации относно закупени и предадени Стоки могат да бъдат направени в срок от 14 дни, считано от датата на доставката.
Възстановяването на сума за закупен продукт става след приемане на пратката от страна на ТЪРГОВЕЦА, след като се увери в нейната цялост!
Всички използвани имена, знаци и символи на продукти публикувани в този сайт са търговски марки или са защитени от авторското право, които са притежание на техните собственици. Търговецът не носи отговорност за копиране и разпространение на запазени знаци, търговски марки и снимки, които са използвани неправомерно от потребителите на този Сайт.

Всички посочени на сайта цени са в български лева (BGN) и са крайни. Цената на услугите за доставка не са включени в цената на продукта и зависят от опциите за доставка. За повече информация- виж страницата: https://hdcam.bg/плащане-и-доставка/

Права и задължения на Потребителя
Потребителят има право да направи регистрация чрез потребителско име и парола, използвайки функционалностите на Сайта. Потребителят има право да разглежда, поръчва и получава Стоките от Сайта по реда и условията посочени в него.
Потребителят има право да се информира за състоянието на своята Поръчка.
Потребителят има право на доставка на заявената Стока / Стоки на посоченият адрес за доставка, след потвърждение по телефона или имейл извършено от оператор на HDCAM.BG.
Потребителят е длъжен да заплати цената на Поръчката си според обявения в Сайта начин..

Всеки потребител ще бъде уведомен по телефон или имейл за наличност и доставка на поръчаните стоки. Всеки потребител може да откаже поръчка чрез функционалностите на сайта , преди момента , в който поръчката бъде потвърдена и изпратена чрез куриер. В случай на отказ на вече направена и потвърдена поръчка от страна на потребителя, когато същата е предадена на куриер, потребителя се задължава да заплати преките куриерски разходи по изпращането и връщането на пратката.

Потребителят няма право да откаже вече потвърдена и изпратена поръчка, без да заплати стойността на куриерската услуга/и. В случай на отказ или забавяне от страна Потребителя да получи стока по вече потвърдена и изпратена поръчка, EREAD има право да уведоми Потребителя за заплатените суми за доставка на вече потвърдена и изпратена поръчка и да потърси правата си за събирането им по съдебен ред.

Потребителят има право да направи рекламация съгласно условията посочени на сайта в раздел  Рекламация-и-замяна.

 Потребителят няма право да върне стока, която поради естеството си не подлежи на повторна употреба.

Всеки потребител може да направи поръчка на сайта независимо дали е направил регистрация с потребителско име и парола. В случай, че използва тази възможност, потребителя се съгласява с общите условия на сайта, като потвърждава, че се е запознал с тях (маркира в полето за съгласие с общите условия на Сайта) и предоставя съгласието си за обработването на данните, нужни за поръчка.
Всеки потребител има право да се откаже от поръчаните стоки в срок от 14 работни дни от получаване на стоката в случай, че те не са използвани, освен за проба (функционалност на стоката, съвпадане на размер), не е увредена целостта на опаковката им и е запазен търговския вид (всички етикети, стикери и т.н. трябва да са на стоката), в който е получена и при спазване на условията по чл.55 от ЗЗП.

Права и задължения на Търговеца
HDCAM.BG има право по всяко време, без уведомяване на Потребителя, когато последният ползва Услугите в нарушение на настоящите условия, както и по преценка на HDCAM.BG, да прекратява, спира или променя предоставяните Услуги. HDCAM.BG не носи отговорност спрямо Потребителите и трети лица за претърпени вреди и пропуснати ползи, настъпили вследствие прекратяването, спирането, променянето или ограничаването на Услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността, или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани или станали достъпни чрез HDCAM.BG .
HDCAM.BG не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения или за загуба на данни, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните Услуги. Съветите, консултациите или помощта, оказани от специалистите и служителите HDCAM.BG във връзка с ползването на Услугите от Потребителите, не поражда каквато и да било отговорност или задължения за HDCAM.BG
HDCAM.BG има право ежеседмично да праща писмо с новини до Потребителите на сайта( Newsletter). Това писмо съдържа в себе си актуални промоции, нови продукти и новини. HDCAM.BG няма право да изпраща това писмо до Потребители, които категорично са заявили, че не желаят да го получават.
HDCAM.BG има право да събира и използва информация относно своите Потребители с цел подобряването на предлаганите Услуги. Всички цели, за които HDCAM.BG ще използва информацията ще бъдат съобразени с българското законодателството.
HDCAM.BG гарантира на своите Потребители конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в политиката за поверителност на личните данни, публикувана на сайта: Декларация за поверителност.

HDCAM.BG не носи отговорност за стока, изпратена след потвърдена поръчка, която не е била потърсена от офиса на куриер в рамките на срок от 7 (седем) дни. Поръчката се счита за отказана, но за нея може да бъде начислена такса(съгласно тарифата на куриера), която следва да бъде заплатена от потребителя, в случай, че все още желае доставката да бъде направена.

HDCAM.BG не носи отговорност за неизпълнена поръчка, когато потребителя е предоставил неверни данни за доставка.

HDCAM.BG се освобождава от отговорност за пълно или частично неизпълнение на договора, включително забавяне на доставка и неизпълнена поръчка, ако то се дължи на “непреодолима сила” (форсмажор), за което са уведомили насрещната страна-Потребителя.

Права и задължения съгласно Закона за защита на потребителите
Съгласно ЗЗП ние от HDCAM.BG сме длъжни и Ви предоставяме свободно следната информация:
1. името и адреса ни – HDCAM , гр.Бургас, ул. “Генерал Гурко”
2. основните характеристики на стоките са изписани подробно в страницата за представяне на всеки продукт
3. стойността на транспортните разходи за доставка, които НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ в цената на стоките можете да видите в рубриката Плащане и Доставка.
4. Ние не налагаме никаква допълнителна стойност при използването на представените средства за комуникация с нас.
5. Начините за Доставка са описани подробно в Плащане и Доставка.
6. Плащането на стоките е съобразено с чл.93 ал.1 на Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), за което се получава съответния документ.

Изменение на Общите условия
Общите условия могат да бъдат променяни по всяко време от HDCAM.BG, като същия се задължава да уведоми Потребителите за промени в Общите условия, като публикува в Сайта съобщение за измененията и даде достатъчен срок за запознаване с тях. В дадения срок, ако Потребителят не заяви, че отхвърля промените, то той се счита обвързан от тях. В случай, че Потребителят заяви в срока, че не е съгласен с промените, то HDCAM.BG има право веднага да спре или прекрати предоставянето на Услугите към Потребителя, като възникналите до този момент задължения подлежат на изпълнение.

Разрешаване на възникнали спорове

В случай на възникнал спор между страните същите се задължават да съдействат за разрешаването му, както и чрез използването на помирителни комисии, включително и онлайн такива.

За неуредените в този общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото българско законодателство.

 

Посочените в сайта цени са крайни и към тях не се начислява ДДС. Основание за неначисляване на ДДС – чл.113, ал.9 от ЗДДС

 

Тези Общи условия са приети на 02.11.2020 година