До 70% намаление на избрани аксесоари

Осветление за подводно снимане за екшън камери

Осветление за подводно снимане за екшън камери

Подводното снимане носи големи предизвикателства. Те са в зависимост от свойствата на водата. Тя е абсорбатор на светлината и цветовете, 800 пъти е по-плътна от въздуха и поглъща предимно топлите цветове. Водата отнема контраста и отчетливостта на снимките. Под вода обектите и разстоянието до тях изглеждат с 25% по-големи.

По принцип по-трудно се снима при слаба светлина. Значение имат цвета и посоката на светлината, както и размера на дифузията и мекотата.

Затова най-големият проблем при подводно снимане е проблемът с осветлението. Получените тъмни снимки и видеоклипове със синкав цвят са лош резултат.

Екшън камерите с водоустойчив корпус , както и водоустойчивите калъфи вече са достъпни за всички. Остава въпросът как да се инсталира към камерата подводно осветление. То може да се осигури чрез подводни светкавици, подводни LED фенери или със специално разработени осветителни системи.

Водоустойчивите LED фенери осигуряват постоянен поток светлина и са съвместими с различни модели екшън камери. Любителите на подводните видео записи могат да избират LED фенери с различна степен на яркост. Някои от тях са с повече режими на работа и са водоустойчиви до 90 метра под вода. Има модели и с двойна херметизация.

Много удачен избор е SP POV LED light, който представлява светодиоден водонепроницаем  фенер и може да се използва за подводни снимки до 40 метра. Системата му на закрепване е съвместима с GoPro крепежните елементи. Осигурява перфектна светлина за снимане на видео записи. Максималната му яркост е 300 лумена. Времето му за работа при максимален режим е 2 часа.

осветление за подводно снимане gopro

За подводно осветление може да се използва и универсална платформа за монтиране на камерата. Тя е снабдена с фенер Liquid Image 343. Той осигурява широк ъгъл на светлинния лъч /60о/ за получаване на кадри с високо качество. Цветовата температура е 6000-7000K, а яркостта – 300 лумена. Може да се монтира и по-мощен светлинен фенер – до 3500 лумена. Работи с всички екшън камери като за монтажа се използва адаптер за статив. Платформата е снабдена с удобна дръжка.

Системата Knog Qudos осигурява мощно подводно осветление за екшън камери. Притежава ярки Cree LED светодиоди и променлив светлинен поток от 70 до 400 лумена. Издържа до 40 метра под вода без нужда от други аксесоари. Корпусът е направен от алуминий. Притежава батерия с капацитет 1000mAh. Може да работи в различни режими. Закрепването на камерата става с монтажна планка, включена в комплекта.

Сподели тази новина

Вашият коментар