До 70% намаление на избрани аксесоари

Предимствата на екшън камерата пред видеокамерата

Предимствата на екшън камерата пред видеокамерата

Всички любители на екстремните спортове добре знаят, че това не са просто  спортни занимания, а стил на живот. Заснемането  на всички детайли от самото преживяване и възможността то да се изживее отново и отново става посредством екшън камери. Това са специални камери за фото и видеозаснемане при екстремни спортни условия. Удачната екшън камера е част от добрата екипировка и аксесоари.

Едно от предимствата на екшън камерата пред останалите видове видеокамери е нейното ниско тегло и малък размер. Това има огромно значение за самия спортист, тъй като не го натоварва и не пречи на дейността му. Теглото на екшън камерите е от порядъка на десетки грамoве.  Например моделът GoPro Hero 3 тежи 85 грама. Размерите на екшън камерите са  малки и компактни, наподобяващи  размерите на кутийка цигари.

action-camera-екшън-камера-gopro

 

Друго  преимущество на екшън камерите е тяхната удароустойчивост, прахоустойчивост, а за повечето от моделите – и водоустойчивост. Корпусът им се изработва най-често от алуминий и подсилени пластмаси. Екшън камерите работят безупречно при различни температурни промени, влажност, вибрации и дори при непредвидени силни удари.

Удобното захващане и закрепване, което е възможно почти навсякъде, се реализира чрез няколко различни варианти за монтаж. Екшън камерите може да се закрепват на всякакви уреди и повърхности, дори върху  тялото на активно спортуващия. Така видеозаснемането става от действащото лице и не пречи на неговите действия. Управлението на повечето модели екшън камери може да се извършва с дистанционно устройство.

Сред важните характеристики е качеството на записа, което отговаря на всички съвременни изисквания. Освен високата разделителна способност Full HD формат, предимство пред останалите видове видеокамери, е и възможността за използването на по-висока скорост на запис от 60 кадъра в секунда. Това позволява при заснемането на бързослучващи се действия да се избегне „размазването” на изображенията.

Характерните за екшън камерите висококачествени обективи са със зрителен ъгъл от 90о до 170о и позволяват заснемане само на основното действие в характерния за тях автоматичен режим. Това позволява получаването на качествен видеозапис.

Сподели тази новина

Вашият коментар