До 70% намаление на избрани аксесоари

GoPro HERO 8 Black спецификации, мнения, очаквания

GoPro HERO 8 Black спецификации, мнения, очаквания

След успешното представяне на DJI Osmo Action, която е доста добра за своя клас, GoPro Hero 8 Black не може да си позволи да не покаже нещо по-грандиозно.

Какво се знае за GoPro Hero 8 Black

Ако GoPro държи на традицията, трябва да видим Hero 8 през септември тази година. Тогава би трябвало да се представи изцяло новия модел продължение на серията  Hero 7 Black.

Всички смятат, че промените ще са предимно по отношение на дизайна. Има очаквания за 4K видео при 60fps и 1080P при 240fps.

Спецификации

GoPro непрекъснато върви напред, когато става въпрос за резолюции и честота на кадрите, които се предлагат от всяко ново поколение спортна камера.

GoPro Hero 8 Black ще трябва да надскочи високата летва, поставена от GoPro Hero 7 Black. Тази забележиттелна камера трябва да блесне с нещо наистина ново и специално. Оригиналният дизайн на GoPro продължава вече четири поколения, без да се обръща внимание на малките актуализации.

Жироскопичната стойка Кarma Grip е масово използван аксесоар и в случай, че се осъществи  някаква по-значителна промяна по отношение на формата и размера на камерата, стойката също трябва да търпи някаква промяна, дори и минимална.

Затова всички разчитат, че в следващите две версии на камерата ще сме свидетели на почти идентичен дизайн. Ако дизайнът остане същия, то е логично промените да са функцонални. Когато говорим за дизайна, подобрения могат да се направят на три места: по кутията, лещите и сензорния екран.

Трансформацията на стария тромав водоустойчив корпус е много добър ход, и въпреки че водоустойчивостта на камерата намалява  от 30 до 10 метра, това не е голямо разочарование за голяма част от потребителите. Независимо от тази промяна, GoPro Hero7 все още се нуждае от допълнителен кейс, за да се използва на по-голяма дълбочина.

Добавянето на стандартен 1/4-инчов нарез към основата също ще се приеме радушно от потребителите. Така ще има възможност за монтиране на нова група от gopro аксесоари. Отстраняването на допълнителния кейс би намалило до минимум заглушаването, което се усеща при аудиото и би намалило малко общия размер.

Лещи

GoPro се стреми да създаде качествен обектив, който позволява улавянето на ясни, прецизни и живи кадри. GoPro се стреми да създаде качествен обектив, който позволява улавянето на ясни, прецизни и живи кадри. Стандартно обективът на GoPro е с 170 ° обхват, но е хубаво да достига и до SuperView и Narrow.   Всичко е чудесно, но няма ли да е добре, ако оптичните лещи имат няколко опции. 

gopro hero8 fusion2

Би било удобно да се предвидят различни лещи за всякакви ситуации: линейни лещи за влогинг, стандартна широка леща, която да се използва при екстремни спортове, а по-дългите фокусни разстояния са добри при снимки в безпилотни летателни апарати и други въздушни дейности.

Тази промяна би инициирала внедряването на нови ефектни обективи, филтри и ще осигури нов пазар за полезни аксесоари, без да се разочароват старите клиенти. Ако изчезне кутията, остава повече място за екрана. Екранът на Hero7 е голям и мястото може да се използва ефективно за още полезни функции. Ако си спомняте, при GoPro Hero 4 се предлагаше възможност за подмяна на сензорния екран. Нищо, че екранът тогава беше сравнително примитивен, но в действителност си е почти революция.

Преминавайки към GoPro Hero 8, какъв би бил резултата, ако компанията се върне към тази интересна идея и е направила екран, който може да се откачи и да премине към дистанционно управление, което се намира на китката на потребителя.

Много потребители бяха притеснени за функциите на Hero 6, когато въведоха 4K на 60fps и Full HD на 240fps, което, бе иновация и все още водещо в тази област. Тогава мнозина се надяваха GoPro да пусне камера, снимаща 8K. Имайки предвид, че дори компютрите все още трудно се справят с 4K съдържание, може би все още не е дошло време за 8K на потребителския пазар.

Прави впечатление, че всяка нова камера на компанията удвоява скоростта на кадрите. GoPro 6 Black се появява с GP1, което е напредък за компанията и обяви края на процесора Ambarella. Практиката показа, че GP1 се справя по-добре от Ambarella и няма да е странно, ако видим увеличение на скоростта и значително по-добра функционалност при слаба светлина.

По въпроса за аксесоари за gopro, Hero предлага повече от всеки друг производител. Тези аксесоари в по-голямата си част са съвместими с камерите, които вече са в продажба. Компанията се стреми да ги прави универсални, за да са максимално функционални и достъпни за потребителя. Благодарение на това, потребителят може да обогатява колекцията си от аксесоари, независимо дали сменя модела на камерата.

GoPro промотира преди години три камери от серията Hero 3. Съвсем наскоро представи трите камери на 7-ма серия. Може ли компанията да го направи отново?

Очаква се Hero 8 да бъде нещо наистина специално, с HDMI изход, възможността да прави висококачествен 4K запис, висок Full HD от 960fps и отново да се включва Multi-cam функциите. Ясно е, че при GoPro Hero 8 компанията ще трябва да поработи върху известни проблеми при проектирането, особено при добавяне  на аудио вход и  1/4-инчови възможности  за монтаж.

Прогнозите относно цената на Black версията Hero 8 са тя да бъде с около $150 над цената на своя предшественик Hero 7 Black. Съвсем скоро ще разберем дали тези прогнози ще се сбъднат или GoPro ще изненада своите фенове с по-близка цена до тази на предходната версия.

Сподели тази новина

Вашият коментар