До 70% намаление на избрани аксесоари

Xiaomi Yi или SJ4000 Plus

Xiaomi Yi или SJ4000 Plus

Ако днес решим да си купуваме нова екшън камера с добри характеристики и на добра цена може да се наложи да избираме между известните Xiaomi Yi и SJ4000 Plus.

Xiaomi  Yi стана голям хит сред екшън камерите, дори успешно конкурира модели  на световноизвестни производители  с дългогодишен опит.

SJ CAM са утвърдено име на пазара на екшън камери, благодарение на съотношението качество/цена. Едно от най-удачните им предложения е именно SJ4000 Plus.

Xiaomi-Yi-Camera-спортна-камера-екшън

Знаем, че Xiaomi Yi разполага с много добър хардуер.Процесор Ambarella A7LS и 16MР матрица Sony Exmor R. Зрителен ъгъл 155о. Размери на модела 60,4х21,2х42мм и тегло 72 грама. Възможност на заснемане на видео 1080p при 60 кадъра в секунда. Много добро качество на картината. Безжична WiFi свързаност и Bluetooth V 4.0. Камерата  разполага с четири режима на снимане.Има възможност за използване на микро SD карта с обем до 64GB. Водонепропускливостта е до 40 метра с използването на подводен калъф. Калъфът се продава отделно. На пазара се предлагат най-често два вида комплекти – обикновен и туристически. Към втория комплект, освен батерията, USB кабел и инструкция, е включен и  качествен монопод. През тази година излезе и EU комплект, в който камерата се предлага и в черен цвят, за разлика от стандартните за модела – бял и жълтозелен. Получава се качествено заснемане дори и при слабо осветление. Всичко изброено дотук  прави камерата реален конкурент на SJ CAM моделите.

sj4000-plus-екшън-камера-спортна

За SJ4000 Plus се твърди, че е идеалната камера, предлагаща 2К резолюция (2560х1440) при 30fpc, заради добрата си пазарна цена. Притежава вграден сензорен жироскоп за редактиране на неравности при видеозапис (жиро стабилизация).  16MP широкоъгълен обектив. Зрителен ъгъл 170о. Процесорът е Novatek 96669. Екшън камерата SJ4000 Plus е с размери 41х59,2х29,8мм и тегло 44 грама. Дисплеят е 1,5 инчов LTPS LCD. Налична WiFi свързаност. Получават се чудесни 2К видеоклипове. Допуска се видеозапис по време на зареждане на батерията. Възможност за подводно заснемане до 30 метра с водоустойчив калъф.  Предлагат се разнообразни цветове на модела на камерата.  Поддържа карта памет  микро SD с обем до 64GB. Комплектът, в който се продава екшън камерата, освен водоустойчив калъф ,включва и всевъзможни приставки, кабели, лепенки, превръзки и други аксесоари.

Цената на Xiaomi Yi (обикновен комплект) на българския пазар е около 200лв-230лв, а на SJ4000 Plus (пълен комплект) е минимум 270лв. Изборът остава в ръцете на потребителите. Онези от тях, които не желаят никакви аксесоари и нямат конкретни претенции, най-вероятно ще изберат Xiaomi Yi.

Xiaomi Yi по-успешно може да конкурира SJ4000 WiFi, но не и SJ4000 Plus, която е с подобрена чувствителност, бързина, детайлизация и качество.

Очаква се новият модел екшън камера на Xiaomi да бъде с 2,19-инчов дисплей и да предлага 4К видео. Тогава тя определено ще има превес  спрямо SJ4000 Plus. Бъдещето ще донесе и ответния отговор и на другите производители на екшън камери.

Сподели тази новина

Вашият коментар