До 70% намаление на избрани аксесоари

SJCAM M10 Plus копие на GoPro Hero 4 Session

SJCAM M10 Plus копие на GoPro Hero 4 Session

Последната среща между двете успешни компании в производството на екшън камери SJCAM и GoProсе състоя на техническия пазар, където се конкурират най-новите им продукти SJCAM M10 Plus и GoPro Hero 4 Session. Лидерите на пазара с екшън камериопределеноса GoPro. Те са новаторите и независимо, че поддържат по-високи цени, са по-успешни на пазара за екшън камери.

GoPro Hero 4 Session бе представен на 06.07.2015 година с по-малък размер и по-малко тегло от останалите камери от същата серия на цена до 300 долара за Америка. Месец по-късно излезе и отговорът на SJCAM чрез SJCAM M10 Plus с идентична форма и дизайн с цена около 130 долара. Съответно от GoPro свалиха цената с около 100 долара малко по-късно. В конкуренцията се включиха и други екшън камери с подобни характеристики и дори се стигна до конфликт за нарушени патентни права от GoPro, но това е друга тема.

екшън-камера-спортна-видеокамера-sjcam-gopro-hero

Техническите параметри на GoPro Hero 4 Session са следните: възможност за 8MP снимки, поддръжка на 1080p 60 видео (и съответно – 1440pпри30 кадъра в секунда), функция SuperView, сценични режими – автоматичен, интервал на запис, режим слаба светлина, вграден WiFi и други.Много прилича на GoPro Hero 4 silver.

SJCAM M10 Plus е усъвършенстван вариант на модела SJCAM M10. Притози нов модел е възможно осъществяване на 2К видео (2560/1440) при скорост 30 кадъра в секунда. Камерата разполага с вграден WiFi , което позволява дистанционно управление посредством App приложението за смартфони. Голям плюс е стабилизацията на видеото посредством подобрения в хардуера чрез „жиро анти-шейк” функция за стабилизация. Според спецификациите камерата разполага с резолюция за снимките 12MP, но това не е съвсем вярно. Теглото на камерата с батерията е 69 грама. Ъгъл на обектива 170o. Размер на LCDекрана 1,5 инча. И отново – възможностза използване на микро SD карта с препоръчителен клас над 6, най-добре е да бъде клас 10.

Така без сравнения на реални резултати, ясно се вижда, че двата продукта са аналогични и дори резултатите от техническите характеристики показват някои преимущества наSJCAM M10 Plus пред  GoPro Hero 4 Session. Акосе вземе под внимание и по-ниската цена на SJCAM M10 Plus, реално потребителите би трябвало да предпочетат тази екшън камера, освен ако не са абсолютни фенове на марката GoPro.

Сподели тази новина

Вашият коментар