До 70% намаление на избрани аксесоари

SJCAM M10 Plus копие на GoPro Hero 4 Session

SJCAM M10 Plus копие на GoPro Hero 4 Session

Последната среща между двете успешни компании в производството на екшън камери SJCAM и GoProсе състоя на техническия пазар, където се конкурират най-новите им продукти SJCAM M10 Plus и GoPro Hero 4 Session. Лидерите на пазара с екшън камериопределеноса GoPro. Те са новаторите и независимо, че поддържат по-високи цени, са по-успешни на пазара за екшън камери.

GoPro Hero 4 Session бе представен на 06.07.2015 година с по-малък размер и по-малко тегло от останалите камери от същата серия на цена до 300 долара за Америка. Месец по-късно излезе и отговорът на SJCAM чрез SJCAM M10 Plus с идентична форма и дизайн с цена около 130 долара. Съответно от GoPro свалиха цената с около 100 долара малко по-късно. В конкуренцията се включиха и други екшън камери с подобни характеристики и дори се стигна до конфликт за нарушени патентни права от GoPro, но това е друга тема.

екшън-камера-спортна-видеокамера-sjcam-gopro-hero

Техническите параметри на GoPro Hero 4 Session са следните: възможност за 8MP снимки, поддръжка на 1080p 60 видео (и съответно – 1440pпри30 кадъра в секунда), функция SuperView, сценични режими – автоматичен, интервал на запис, режим слаба светлина, вграден WiFi и други.Много прилича на GoPro Hero 4 silver.

SJCAM M10 Plus е усъвършенстван вариант на модела SJCAM M10. Притози нов модел е възможно осъществяване на 2К видео (2560/1440) при скорост 30 кадъра в секунда. Камерата разполага с вграден WiFi , което позволява дистанционно управление посредством App приложението за смартфони. Голям плюс е стабилизацията на видеото посредством подобрения в хардуера чрез „жиро анти-шейк” функция за стабилизация. Според спецификациите камерата разполага с резолюция за снимките 12MP, но това не е съвсем вярно. Теглото на камерата с батерията е 69 грама. Ъгъл на обектива 170o. Размер на LCDекрана 1,5 инча. И отново – възможностза използване на микро SD карта с препоръчителен клас над 6, най-добре е да бъде клас 10.

Така без сравнения на реални резултати, ясно се вижда, че двата продукта са аналогични и дори резултатите от техническите характеристики показват някои преимущества наSJCAM M10 Plus пред  GoPro Hero 4 Session. Акосе вземе под внимание и по-ниската цена на SJCAM M10 Plus, реално потребителите би трябвало да предпочетат тази екшън камера, освен ако не са абсолютни фенове на марката GoPro.

Сподели тази новина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *